top of page

Ancestral Journey Egypt Group

Public·5 members

Minunata Calatorie A Lui Nils Holgersson Prin Suedia: O Carte Clasica Pentru Copii Si Adulti


Minunata Calatorie A Lui Nils Holgersson Prin Suedia: O Carte Clasica Pentru Copii Si Adulti
Minunata Calatorie A Lui Nils Holgersson Prin Suedia este o carte scrisa de Selma Lagerlof, prima femeie care a primit Premiul Nobel pentru Literatura in 1909. Cartea a fost publicata pentru prima data in 1906-1907, ca o carte de geografie pentru scolile suedeze, dar a devenit repede un bestseller international si o opera de referinta in literatura pentru copii.
Minunata Calatorie A Lui Nils Holgersson Prin Suedia.pdfCartea povesteste aventurile lui Nils Holgersson, un baietel lenes si neastamparat, care este transformat intr-un prichindel de catre un pitic. Nils se alatura unei stoluri de gaste salbatice care calatoresc prin Suedia, invatand despre istoria, cultura si natura tarii. Pe parcursul calatoriei, Nils se maturizeaza si devine mai bun si mai intelept.


Cartea este plina de personaje memorabile, cum ar fi Akka, conducatoarea gastei; Martin si Dunfin, doi frati gaste; Smirre, vulpea cea rea; Gorgo, vulturul orb; si multe altele. Cartea este scrisa intr-un stil simplu si captivant, cu multe descrieri vii si dialoguri amuzante. Cartea este impartita in doua volume: primul cuprinde 22 de capitole care descriu calatoria prin sudul Suediei, iar al doilea cuprinde 23 de capitole care descriu calatoria prin nordul Suediei.


Cartea Minunata Calatorie A Lui Nils Holgersson Prin Suedia este o carte care poate fi citita si apreciata de copii si adulti deopotriva. Ea ofera o lectie de viata despre curaj, prietenie, respect si iubire fata de natura. Ea este o carte care te face sa visezi la locuri indepartate si sa descoperi frumusetea lumii.


Daca vrei sa citesti cartea Minunata Calatorie A Lui Nils Holgersson Prin Suedia, o poti gasi in format PDF pe internet, la diferite surse . De asemenea, poti gasi cartea in format fizic la mai multe librarii online, la preturi variate. Cartea este disponibila si in alte limbi, cum ar fi engleza, franceza, germana, spaniola si altele.


Cartea Minunata Calatorie A Lui Nils Holgersson Prin Suedia este o carte pe care nu trebuie sa o ratezi. Ea te va purta intr-o calatorie minunata prin tara nordica, alaturi de un erou simpatic si de niste prieteni neobisnuiti. Ea te va invata multe lucruri interesante si te va face sa apreciezi mai mult frumusetea si diversitatea lumii in care traim.


Cartea Minunata Calatorie A Lui Nils Holgersson Prin Suedia este inspirata de folclorul si legendele suedeze. Autoarea, Selma Lagerlof, a folosit ca sursa de documentare o carte de geografie scrisa de un profesor suedez, Alfred Sjogren. Ea a adaugat elemente fantastice si morale, creand o poveste plina de farmec si invataminte.


Cartea a fost ecranizata de mai multe ori, sub forma de filme, seriale si desene animate. Cea mai cunoscuta ecranizare este cea din 1980, realizata de o companie japoneza de animatie, in colaborare cu studiouri din Suedia si Germania. Seria animata are 52 de episoade si a fost difuzata in mai multe tari din lume.


Cartea Minunata Calatorie A Lui Nils Holgersson Prin Suedia este o carte care merita citita si recitita. Ea este o carte care te va face sa razi, sa plangi, sa te miri si sa te gandesti. Ea este o carte care te va face sa iubesti mai mult viata si natura. e0e6b7cb5c


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

bottom of page